********************************

.....................................................* χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τον αγροτικό κόσμο *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

«Καθαρά» από τον ιό τα ελληνικά λαχανικά

...τρώμε ελληνικά φρούτα και λαχανικά...

Αρνητικά στο βακτήριο e.coli βρέθηκαν τα δείγματα των ελληνικών φρούτων και λαχανικών που εξετάστηκαν με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών
Ελήφθησαν δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.


Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο και τα δείγματα εξετάστηκαν ως προς το επικίνδυνο στέλεχος Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI. Η εξέταση επεκτάθηκε προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει και πάλι πως τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές "καθαρά" από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους.


*Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" 10.6.2011
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63131247

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

«Θα παρέμβει η Περιφέρεια υπέρ των αγροτών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών;»Όπως τονίζει σε επιστολή του ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Λακωνίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι αγρότες – κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αδικούνται κατάφωρα και ουσιαστικά αποκλείονται από τα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης (Μέτρο 121 Π.Α.Α.).
«Το προνόμιο της φορολογικής ελάφρυνσης, που αναγνωρίζει η πολιτεία στους γεωργούς – κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, στην ουσία αποτελεί παγίδα στο να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας για σχέδιο βελτίωσης. Αποτέλεσμα της αδικίας αυτής είναι μια σειρά δυνητικών δικαιούχων να μη συγκεντρώνει την ελάχιστη βαθμολογία, ώστε να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας...», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Λακωνίας.
Η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παρέμβει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να ζητήσει να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία εις βάρος των αγροτών – κατοίκων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

9/6/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ