Ξεκίνησε ο διάλογος για τα αγροτικά

-Κατάμεστη η αίθουσα του Αποστολοπούλειου στη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη
Πληθώρα προτάσεων από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, από παραγωγούς, εμπόρους , οινοποιούς, εξαγωγείς, συνεταιρισμούς και συλλόγους στην σύσκεψη του Σαββάτου.
Η σύσκεψη συγκαλέσθηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με στόχο; Αυτές οι προτάσεις να καταγραφούν ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία πολιτική , μια συνολική πρόταση. Κοινή συνιστώσα; Η δημιουργία ονόματος στα προϊόντα της Πελοποννήσου , η προστασία τους , η ανάδειξη τους , η προώθησή τους. «Ν ακούσουμε και να καταγράψουμε προβλήματα . στο τέλος θα συνθέσουμε την συνολική πρόταση η οποία θα φέρει αποτελέσματα σε απτό χρόνο» ανέφερε ο πρόεδρος ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης . ο περιφερειάρχης στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για το σχέδιο δράσης, την δημιουργία της τοπικής οικονομίας ενώ προανήγγειλε την συνέχιση του διαλόγου το επόμενο Σάββατο στον ίδιο χώρο για την τουριστική ανάπτυξη
Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι η ανταπόκριση  του αγροτικού κόσμου , των φορέων , των εξαγωγέων στο κάλεσμα  της περιφέρειας. Οι περισσότεροι έλαβαν το λόγο και κατέθεσαν προτάσεις  τις οποίες σημείωνε στα χαρτιά του  ο Πέτρος Τατούλης. Ισχυρή η παρουσία  της Μεσσηνίας να σημειώσουμε  ενώ με τις ελάχιστες τοποθετήσεις η Κορινθία και η Λακωνία. Με παρότρυνση του περιφερειάρχη προς το προεδρείο  προηγήθηκαν στις τοποθετήσεις οι αγρότες.  Στις τοποθετήσεις τους έκαναν λόγο για  τα έργα υποδομής, το νερό αλλά και τις  τιμές στα προιόντα. Όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για μια αλυσίδα δυνάμεων οι κρίκοι και της οποίας θα πρέπει να ενωθούν για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Από την πλευρά των  κτηνοτρόφων αίσθηση προκάλεσε  τόσο ητοποθέτηση του πρώην προέδρου των κτηνοτρόφων Αργολίδας Νίκου Αγγέλου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως οι κτηνοτρόφοι θα… στρατοπεδεύσουν στις πλατείες της Πελοποννήσου . ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αρκαδίας μίλησε για αφανισμό του κλάδου εάν δεν υπάρξουν άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.


 Arcadia Portal