********************************

.....................................................* χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τον αγροτικό κόσμο *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επιβάλει στους αγρότες και τους κηπουρούς στο μέλλον η χρήση των σπόρων μονάδας


Η ΕΕ επιθυμεί να ρυθμίσει την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών στους κήπους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επιβάλει στους αγρότες και τους κηπουρούς στο μέλλον η χρήση των σπόρων μονάδας. Παλαιά και σπάνια είδη έχουν ελάχιστες πιθανότητες έγκρισης, η καλλιέργεια της τιμωρείται από το νόμο - ακόμη και αν λαμβάνει χώρα στον ιδιωτικό κήπο.

Ποικιλομορφία των τροφίμων και η γεωργία μικρής κλίμακας πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω από ένα προτεινόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  (Φωτογραφία: Flickr / βολβό του ματιού)
Ποικιλομορφία των τροφίμων και η γεωργία μικρής κλίμακας πρέπει να περιοριστεί περαιτέρω από ένα προτεινόμενο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Φωτογραφία: Flickr / βολβό του ματιού)








Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής αγοράς σπόρων, με τη μορφή του κανονισμού (Προπαρασκευαστικές χαρτί της ΕΕ στο πρωτότυπο , αγγλικό). Έτσι, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι νόμιμη, τον Ιούλιο του 2012: Οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να πωλούν μόνο επίσημα εξουσιοδοτημένο σπόρων. Μέχρι στιγμής, παλαιές και σπάνιες ποικιλίες σπόρων είχαν αποκλειστεί ότι είχαν αναπτυχθεί σε μεγάλη οικονομική κατάσταση και την ανταλλαγή εμπορικών συναλλαγών, συνήθως σε μικρές ποσότητες. Αν πάει με τα σχέδια της Επιτροπής, τους μικρούς αγρότες ή οι ιδιώτες δεν μπορούν ακόμη και να δώσει μακριά τους σπόρους homegrown τους στο μέλλον.

Πολλά τα συμβατικά λαχανικά και δημητριακά έτσι εξαφανίζονται από την καλλιέργεια, επικρίνουν αυστριακή περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η υποχρεωτική εγγραφή όλων των ποικιλιών θα οδηγούσε σε πλήρη ενοποίηση. Η μικρής κλίμακας γεωργία είναι επομένως εξαιρούνται πλήρως από το σπόρο-αποκάλυψη, λέει στο κείμενο που συνοδεύει μια κοινή αναφορά της Κιβωτού του Νώε και παγκόσμια το 2000. Γι 'αυτούς, η διαδικασία για τα είδη σπόρων προς σπορά με ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια που θα πρέπει να συνδεθεί. Επιπλέον, οι οικολόγοι φοβούνται ότι ένα αυστηρό επίσημο έλεγχο. Κατά την αντικατάσταση των μη εγκεκριμένες ποικιλίες σπόρων προς σπορά αυστηρές ποινές.

Δικαιούχοι της εξομάλυνσης είναι οι μόνες ομάδες τροφίμων που χωρίζονται ήδη το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς σπόρων μεταξύ τους ( εδώ ). Για χρόνια, κάνει το λόμπι της γεωργικής βιομηχανίας στη διάθεση των Βρυξελλών για ένα περαιτέρω βήμα προς την κατεύθυνση της σύμπραξης σπόρων. Στόχος είναι να ελέγχει το σύνολο της παραγωγής τροφίμων από λίγες μεγάλες εταιρείες. Ήδη, οι μικρότεροι ανταγωνιστές αναγκάζονται από την εμφάνιση Monsanto Co και να αγοράζει αποκλειστικά τους σπόρους τους. Στο μέλλον, τώρα αντιμετωπίζουν επίσης διοικητικές κυρώσεις.

Οι καταναλωτές έχουν λίγο μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής, το οποίο προσγειώνεται στο πιάτο του, είναι σε μια ανοικτή επιστολή από περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις προς την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λιγότερο ποικιλομορφία και λιγότερο ζεστό χρώματα και γεύσεις, και, τελικά, λιγότερο την ποιότητα των τροφίμων. Είναι τώρα έκκληση για την πλήρη αναδιάρθρωση της εν εξελίξει μεταρρυθμιστικής διαδικασίας. Οι χρήστες είχαν μεγαλύτερη ποικιλίες σπόρων που διατίθενται για την ποικιλομορφία, ιδίως τα είδη που είναι προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και νερού και να μειωθεί η ρύπανση του εδάφους και των υδάτων.
Πρωτοβουλίες, όπως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ή αίτημα των Πρασίνων στο Αυστριακό Κοινοβούλιο, αλλά πιθανότατα θα είναι αναποτελεσματική εάν ορισμένα κράτη μέλη έναντι του προτεινόμενου κανονισμού συμβεί. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί. Η Επιτροπή της ΕΕ είναι 6 Μπορούν να υποβάλουν το σχέδιο τους, αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα.
Αν το Κοινοβούλιο ήταν στο κύμα μέσω της ρύθμισης και των ιδιωτικών άνθρωποι δεν μπορούν πλέον εξαπλωθεί στα φρούτα και τα φυτικά προϊόντα, αν όχι το Ευχές της Monsanto Κοινοτικά πρότυπα.
Είναι ενδεικτικό της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης της ΕΕ, ότι αυτές οι θεμελιώδεις αποφάσεις που λαμβάνουν, χωρίς τους πολίτες παρατηρήσει τίποτα γι 'αυτό. Είναι ο κανονισμός μετά την έγκρισή τους, είναι οι ομάδες τροφίμων στο σωστό δρόμο και οι πολίτες σχετικά με την αμυντική και θα έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στη λήψη των νομικών κανονισμών αναίρεση.
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα έπρεπε να διαβάσει ακόμη και το αίτημα για τη ρύθμιση.
Θα αγοράσουν την τροφή τους στο σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε:

Πώς λειτουργεί η ΕΕ απάντησε στην επίθεση διαμαρτυρίας

_______________
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/23/eu-will-anbau-von-obst-und-gemuese-in-gaerten-verbieten/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου