********************************

.....................................................* χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τον αγροτικό κόσμο *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2018/19», οργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), στην Καλαμάτα, την Δευτέρα 29 /10/ 2018

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2018/19», οργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), στην Καλαμάτα, την Δευτέρα 29 /10/ 2018. 



Το πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα ξεκινήσει στις 18.00 στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις: - Χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα. 
-Ο πολιτισμός της ελιάς - Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, Πρόεδρος των 4Ε
- Οι εξελίξεις των αγορών και των τιμών - Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος
- Καλλιεργητικές φροντίδες και αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς - Σταύρος Βέμμος, ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ηλίας Κάνταρος, γεωπόνος
- Προστασία και ανάδειξη της ποιότητας του ελαιολάδου - Έφη Χριστοπούλου, χημικός, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμων Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
Πληροφορίες: τηλ.: 210 3210261, e-mail: info@olivenews.gr


~~~~~~~



Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας Η ομάδα «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΣΤΩΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ» («4Ε») αποτελεί μια νέα προσέγγιση για την ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του πολύπαθου ελαιοκομικού τομέα. Η επιστημονική έρευνα, η διεπιστημονική συνεργασία της γεωπονικής με έμφαση σε όλες τις επιμέρους ειδικότητές της, της χημείας και χημείας τροφίμων, της μηχανικής, της ιατρικής, της διατροφολογίας, της διοίκησης των τουριστικών επιχειρήσεων και μαζικής εστίασης, της μετεωρολογίας, της φυσικής, της πληροφορικής, της αγροτικής οικονομίας, των νομικών, κοινωνικών και οικονομικών επιστημών, της λαογραφίας, της ιστορίας και της Τέχνης, θεωρούμε ότι σε συνεργασία με τους παραγωγούς (καλλιέργεια, ελαιοτριβείο, μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς, τυποποίηση) θα φέρει επιτέλους την αναβάθμιση της ελαιοπαραγωγής και την αντιστοίχιση της οικονομικής ανάπτυξης με την πραγματική αξία των προϊόντων της ελιάς στον ελληνικό χώρο.
 Επιπλέον την εταιρεία 4Ε θα απασχολήσουν θέματα φλέγοντα, σύγχρονα και μελλοντικά, όπως η αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, η υγιεινή και μεσογειακή διατροφή, η γαστρονομία, ο τουρισμός και ειδικότερα ο αγροτουρισμός, στο πλαίσιο του παγκοσμιοποιημένου τρόπου ζωής και εμπορίου, μέσα από την αναζήτηση, τεκμηρίωση και προβολή των στοιχείων του πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις, που ιστορικά αναπτύχθηκαν στις περιοχές ελαιοκαλλιέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου