********************************

.....................................................* χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση για τον αγροτικό κόσμο *
"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Για τις νέες φορολογικές επιθέσεις, αυτή την φορά στους ιδιοκτήτες αγροτικών ακινήτων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Σύμπραξης Αγροτικών και Αμπελουργικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Ανατολικής Αττικής, την Κυριακή 3/3 στο Δήμο Κορωπίου.
Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, λέγοντας, ότι για τον αγροτικό κόσμο, η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Σε αυτή την πραγματικότητα, πρόσθεσε, ότι η τρικομματική κυβέρνηση έρχεται να δώσει την χαριστική βολή στον αγρότη, φορολογώντας του έναν από τους συντελεστές παραγωγής της γεωργικής δραστηριότητας, το έδαφος, την γη.
Αναφερόμενος στην επιλογή αυτή της συγκυβέρνησης, ο κύριος Πάντζας τόνισε, ότι το μόνο που θα καταφέρει η «τρίχρωμη μνημονιακή σύμπραξη», είναι να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλό κόστος παραγωγής των γεωργικών προϊόντων, να υπονομεύσει κάθε έννοια ανταγωνιστικότητας για την οποία δήθεν κόπτεται, να δημιουργήσει ισχυρά αντικίνητρα παραμονής στον χώρο της γεωργίας καθώς και να οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες να εγκαταλείψουν τη γη τους.
Συνέχισε λέγοντας, ότι η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μία και μόνο αλήθεια, η οποία εμπεριέχεται στην λογική πάνω στην οποία στήθηκε το μνημόνιο. Το ξεπούλημα της χώρας. Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια, και κυρίως σε ξένα χέρια, πρόσθεσε. Υπενθύμισε δε, ότι το πρώτο βήμα έγινε με την πώληση της αγροτικής τράπεζας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους αγρότες, ότι με την φορολόγηση της αγροτικής γης θα ακολουθήσουν κατασχέσεις γιατί κανένας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα φορολογικά βάρη σε συνδυασμό με την σημερινή τιμή του πετρελαίου και το αυξημένο κόστος παραγωγής.
Συγκεκριμένα για την Αττική γη, τόνισε, ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της υπαίθρου γιατί είναι κατά πολύ υψηλότερες. Το δεδομένο αυτό, υποστήριξε, θα έχει ως αποτέλεσμα η φορολόγηση αυτών των αξιών να ισοδυναμεί με τη διάλυση κάθε αγροτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας, ότι η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων έχει επιφέρει λουκέτα και εξαθλίωση, επισημαίνοντας ότι αυτή η νέα ανθρωπιστική κρίση λαμβάνει χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ολοκαυτώματος.
Κάλεσε τον αγροτικό κόσμο δυναμικά να αντισταθεί στις πολιτικές της συγκυβέρνησης γιατί όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος.
Παράλληλα δήλωσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, θα διαφυλάξει την αγροτική και γεωργική ιστορία της χώρας, καταργώντας τα μνημόνια και επιβάλλοντας τους όρους για τη δημοκρατική και παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου.
«Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι, είναι όχι που θα καταλήξουν οι πολιτικές αυτές αλλά πως θα ανατραπούν. Και σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι δίπλα σας» πρόσθεσε.

Πολιτικό Γραφείο
Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708387

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου